Pesten & Zo

Pesten doet pijn en laat diepe sporen na die een leven lang effect kunnen hebben. Slachtoffers van pesten kunnen last hebben van onder andere eenzaamheid, het moeilijk vinden om voor zichzelf op te komen en hebben vaak een negatief zelfbeeld. .

Een anti-pestprogramma op school helpt bij bij het voorkomen van pesten. Maar ook het slachtoffer zelf kan iets doen. Zelf aan de slag gaan geeft een gevoel van controle en vertrouwen en helpt om psychische schade op de lange termijn te verminderen.

In het PESTEN&ZO programma komen verschillende onderwerpen aan bod: 

 • Moed, het vraagt moed om niet langer slachtoffer te zijn en voor jezelf op te komen. Het vraagt om mentale kracht om de negativiteit en de schaamte bij gepest worden komt kijken los te laten.

   

 • Gedachten, zijn ze waar? Je gedachten kunnen soms een loopje met je nemen. Als dat gebeurt beperkt dat je in hoe je met (nieuwe) situaties omgaat.

   

 • Gevoel, omgaan met emoties. Pesten doet een hoop met je en het is belangrijk om daar op een goede manier over te praten en dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Sommige mensen trekken zich juist terug of laten thuis heel veel boosheid zien.

   

 • Houding: sterk staan = sterk voelen. Onder pesten ga je soms letterlijk en figuurlijk gebukt. Samen zorgen we dat je weer stevig in je schoenen staat.

   

 • Zelfbeeld: zelfvertrouwen begint met een realistisch zelfbeeld. Wat zijn jouw unieke kwaliteiten?

   

 • Regie en controle: cirkel van invloed, waar heb jij controle over en bent je verantwoordelijk voor en wat is van de ander en mag je loslaten?
Het programma is maatwerk, de invulling verschilt per traject om zo aan te sluiten bij jouw  individuele behoeften en aandachtsgebieden.

Voor wie?
Het programma is geschikt voor kinderen en jongeren vanaf 9 jaar.

Hoeveel tijd kost het?
In 7 individuele gesprekken van 1 uur gaan we dieper in bovenstaande onderwerpen behandeld. Daarnaast is er een gesprek met je ouders om te kijken hoe zij je kunnen  ondersteunen in jouw groeiproces. In het gesprek met je ouders wordt natuurlijk allen gedeeld wat we vooraf hebben afgestemd. Eventuele additionele gesprekken vinden in overleg plaats.

De gesprekken worden uitgevoerd door een senior coach of psycholoog. De kosten per gesprek zijn 99 euro.

Wat kost het?
De gesprekken worden uitgevoerd door een senior coach of psycholoog. De kosten per gesprek zijn 99 euro.

Search
Generic filters