NIEUW
DE LEREN&ZO SCAN
KLIK VOOR MEER
INFORMATIE
NIEUW
DE LEREN&ZO SCAN
KLIK VOOR MEER
INFORMATIE

Praktische zaken

Onze reguliere openingstijden

 

Tijdens schoolweken zijn wij van maandag t/m vrijdag geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Huiswerkbegeleiding en bijlessen zijn in overleg ook ’s avonds mogelijk. Tijdens de schoolvakanties wijken de openingstijden af, maar zijn we gewoon geopend voor huiswerkbegeleiding en bijlessen.

 

Wat het kost

 Bij LEREN&ZO bieden we verschillende diensten aan. Leerlingen van alle scholen kunnen bij ons terecht voor huiswerkbegeleiding, bijlessen, studiecoaching of hulp bij leer- of motivatieproblemen. 

Wat het kost

Bij LEREN&ZO bieden we verschillende diensten aan. Leerlingen van alle scholen kunnen bij ons terecht voor huiswerkbegeleiding, bijlessen, studiecoaching of hulp bij leer- of motivatieproblemen. 

 

 

Veelgestelde vragen over Leren & Zo

Nee. Na aanmelding en intake gaan we direct op zoek naar een passende oplossing. Vaak kun je dezelfde week nog beginnen.

Ja. We begeleiden leerlingen van veel scholen in en rond Amsterdam. Leerlingen van alle basis- en middelbare scholen kunnen bij ons terecht en ook studenten kunnen wij helpen.

Ja. En eigenlijk misschien wel juist. Wij zijn benieuwd naar het waarom van tegenvallende schoolresultaten en kijken graag verder dan een matig rapport. We hebben de kennis en expertise in huis om leerlingen die om heel uiteenlopende redenen vastlopen te helpen naar betere prestaties. Soms geeft huiswerkbegeleiding en studiecoaching net het juiste zetje. Soms is er meer nodig, dat kan, dan maken we gewoon een ander plan.

Zeker. In de loop der jaren hebben we veel ervaring en expertise opgedaan met het helpen van deze kinderen. Juist de onderpresteerders die “toch zo slim” zijn, weten wij met onze benadering weer vlot te trekken.

Bij huiswerkbegeleiding komt de leerling één of meerdere keren per week na schooltijd, in de avond of op zondag naar ons toe. Hij of zij maakt dan bij ons zijn of haar huiswerk en bereidt toetsen voor. Dit gebeurt in een rustige ruimte, in kleine groepjes (maximaal 8 leerlingen per groep) en onder begeleiding van onze excellente begeleiders. Deze begeleiders helpen met het plannen en organiseren van het huiswerk, geven extra uitleg en studietips waar nodig, zoeken extra materiaal en overhoren  voor toetsen.

In een bijles krijgt een leerling één op één hulp bij een specifiek vak waar de leerling moeite mee heeft. De bijlessen kunnen op een vast moment in de week worden ingepland, maar ook meer ad hoc. Daar zijn we heel flexibel in.

Ja, dit is zeker belangrijk. Leerlingen komen gemiddeld drie dagen naar huiswerkbegeleiding. Tijdens de huiswerkbegeleiding kunnen ze vaak veel maak- en leerwerk afmaken, waardoor ze het thuis een stuk rustiger hebben en meer tijd om te chillen;). Dit betekent helaas niet dat leerlingen op de rest van de middagen thuis niks hoeven te doen.

Voor de huiswerkbegeleiding hanteren we een opzegtermijn van één maand. Voor bijlessen geldt geen opzegtermijn. Opzeggen kan via ons digitaal leerlingsysteem Studyspace.

Dit kan natuurlijk. I.v.m. de planning is het wel fijn als eventuele wijzigingen naar andere dagen zo snel mogelijk worden gemeld.

Afmelden kan via ons online leerlingsysteem Studyspace. Als de afmelding op tijd is gedaan (voor 10:00 in de ochtend voor de huiswerksessie van die dag of voor 10:00 op zaterdag voor de huiswerksessie van zondag) kan de gemiste sessie worden ingehaald.