Playing Big

Fantastisch boek gelezen dat jou ook aanspreekt, dat kan niet anders!

Door Hanke de Kock 

Fantastisch boek gelezen dat jou ook aanspreekt, dat kan niet anders!

Een prachtig verhaal over hoe je je als vrouw niet langer klein houdt  maar wordt uitgenodigd om je ware, verstopte maar ‘grote’ ambitie en motivatie te onderzoeken. Ik voelde me direct aangesproken. Dat klein houden, dat raakte me. Zelfs als je 1.86 bent, zoals ik, kan het heel klein van binnen voelen: “Kan ik het wel? Durf ik het wel? Wat als ze me niet goed vinden?”. Ik schat zo in dat je hem of haar ook wel kent, die criticus binnen in jou die voortdurend in je oor zit te tetteren dat iets beter, sneller, attenter, mooier, slanker kan & zo.

Dit boek vertelt je zinnige dingen hoe om te gaan met die sta-in-de-weg. Maar de andere zijde van ons innerlijke ‘praatcircus’ sprak me het meeste aan in dit boek: Maak contact met je innerlijke mentor. Je moet het helemaal niet zoeken buiten de deur in de vorm van dure coaches & wijze tantes. Vind de raadgever in jezelf! Door op zoek te gaan naar de JIJ die 65 jaar is. Maak een innerlijke reis in de toekomst en ontdek wie jij zal zijn later. Hoe zie je eruit? Hoe heet je? Waar woon je? Met wie? Wat doe je? Hoe ziet je huis eruit? Welk cadeau en wijze raad geef je mee aan je huidige JIJ die bij haar op bezoek komt?  Wat een prachtige, wijze vrouw ontmoet je dan, dat weet ik zeker.  Ikzelf ontdekte een elegante en milde dame, lang opgestoken (ok….wel grijs) haar, die steeds zo mooi rustig bleef met een prachtige glimlach om haar mond. Ze zei vooral tegen me: “wees altijd lief voor jezelf”.

Ik weet het, je hebt weinig tijd maar doe jezelf een lol en doe deze oefening. Kun je in bed doen voordat je gaat slapen. Oh ja -en boek heet Playing Big van Tara Mohr.  Have fun!