Ons aanbod

Bij LEREN&ZO zoeken we naar oplossingen voor alle leerlingen en studenten van alle scholen. We bieden maatwerk en iedereen is welkom om te komen praten over hoe we jou weer op weg kunnen helpen. Samen maken we een plan zodat je weer blij met cijfers en blij met jezelf wordt.

Klik op de bal waar je meer over wilt weten

Basisonderwijs

Heeft je kind moeite met taal, rekenen of spelling? Is je kind slim genoeg maar lijkt het niet in staat om dat te laten zien op school? Is je kind erg gespannen bij toetsen?

Tijdens een intakegesprek bespreken we welke aanpak het beste bij jullie kind past. De meeste vragen gaan natuurlijk over hulp bij LEREN: het aanleren van de juiste kennis en vaardigheden om tot meer leerplezier en betere prestaties te komen. Maar soms spelen er minder zichtbare factoren &ZO die van invloed zijn op het succesvol leren en presteren. Denk aan thema’s als onderpresteren, hoogbegaafdheid, leerstoornissen, motivatieproblemen of faalangst. En ook dan kunnen we goed helpen!

De aanpak kan dus uit verschillende modules bestaan, afhankelijk van de vraag en wat we met elkaar willen bereiken. Vervolgens houden we de verbeteringen scherp in de gaten en passen de aanpak aan als dat nodig is, in nauw overleg met jullie en – indien gewenst – met school.

Voortgezet onderwijs

Loop je vast op een of meerdere schoolvakken? Mis je belangrijke studievaardigheden? Ben je eigenlijk slim genoeg, maar ben je niet in staat om dat te laten zien op school? Weet je niet goed hoe je toetsen moet voorbereiden of ben je erg gespannen?

Zit je op, of ga je naar, het voortgezet onderwijs, dan kunnen wij  je helpen met leerbegeleiding. We begeleiden leerlingen van vmbo tot en met gymnasium. Ook hebben we een hoog slagingspercentage onder eindexamenleerlingen. Als bij jou een leerstoornis is gediagnosticeerd, kun je ook bij ons terecht voor extra hulp die voor jou het beste werkt.

Samen met jou en je ouders bespreken we in een intakegesprek welke aanpak het beste bij je past. De meeste vragen gaan over hulp bij LEREN: het aanleren van de juiste kennis en vaardigheden om tot meer leerplezier en betere cijfers te komen. Maar soms spelen er minder zichtbare factoren &ZO een rol die wel degelijk invloed hebben op leren en presteren. Dit zijn thema’s als onderpresteren, hoogbegaafdheid, leerstoornissen, motivatieproblemen of faalangst. En ook hierbij kunnen we goed helpen!

Onze aanpak kan dus uit verschillende modules bestaan, afhankelijk van de vraag en wat we met elkaar willen bereiken. Vervolgens houden we de verbeteringen scherp in de gaten en passen het plan aan als dat nodig is, in nauw overleg met jullie en –indien gewenst – met school.

Studenten

Vind je het lastig je tijd in te delen en tijdig te starten met leren voor tentamens? Loop je vast bij het maken van je scriptie? Loop je studievertraging op en wil je graag effectiever en efficiënter werken?

Ben je bezig met een universitaire studie of met je MBO- of HBO-opleiding, dan kun je bij LEREN&ZO terecht voor studiebegeleiding. We helpen inhoudelijk met lastige vakken en bieden daarnaast scriptiebegeleiding LEREN, maar bieden ook hulp bij motivatieproblemen of als je moeite hebt met het kiezen van een vervolgstudie &ZO.

Tijdens het intakegesprek bekijken we welke aanpak het beste bij je past. Wij zien in onze praktijk veel studenten die vastlopen tijdens hun scriptie. Vanuit de opleiding is er soms onvoldoende begeleiding, waardoor studenten studievertraging oplopen. Wij kunnen je direct vanaf de start met je scriptie helpen, maar ook tijdens het proces door meer structuur in je scriptieonderzoek te brengen en samen met jou te kijken naar manieren om efficiënter aan de slag te gaan. We begeleiden hiermee het scriptieproces van begin tot eind.