Huiswerkbegeleiding en bijles in Amsterdam

Loop je vast op een of meerdere schoolvakken of mis je belangrijke studievaardigheden zoals plannen? Ben je eigenlijk slim genoeg, maar ben je niet in staat om dat te laten zien op school? Weet je niet goed hoe je toetsen moet voorbereiden of ben je erg gespannen? 

Wij kunnen je namelijk met studiecoaching, huiswerkbegeleiding en bijles helpen om je middelbare schooltijd tevreden en succesvol door te komen. Bij LEREN&ZO helpen we leerlingen uit het Voortgezet Onderwijs om hun tegenvallende schoolprestaties te verbeteren. Dit doen we door met de leerling samen te werken aan het verbeteren van studievaardigheden én door hulp te bieden bij lastige vakken. Dit kan individueel zoals een bijles óf in kleine groepjes bij onze huiswerkbegeleiding. Maar altijd intensief en gericht op wat elke specifieke leerling nodig heeft. 

Huiswerkbegeleiding en bijles

Heb je moeite met een of twee vakken? Heb je meer uitleg nodig om het vak goed te begrijpen? Of wil je oefenen met het maken van opgaven?

Want dan kunnen we je vast en zeker helpen met bijles van een bijlesdocent die echt goed is in het vak dat jíj lastig vindt. Waar je al je vragen aan kunt stellen. Dat helpt je om het vak beter onder de knie te krijgen. Zodat jij met meer vertrouwen je toetsen kunt maken. En dat lastige vak immers wat makkelijker wordt.

Je kan bij ons terecht voor verschillende vakken. Onze bijlesdocenten zijn onder andere gespecialiseerd in vakken zoals:

Wiskunde A/B/C    – Biologie               – Aardrijkskunde 

– Nederlands             – Geschiedenis      – Maatschappijleer

– Engels                      – Economie           – Scheikunde     

– Frans                        – Duits                  – Klassieke talen

Soms weet je simpelweg niet waar je moet beginnen. Hiermee bieden onze bijlesdocenten je te hulp! Tijdens de bijles wordt er in eerste plaats aandacht besteed aan het begrijpen van de theorie, in tweede plaats geoefend met opgaven en ten slotte nieuwe leermethodes aangeleerd. 

Leren&ZO kijkt ook verder. Wij houden namelijk ook je andere vakken bij, zodat we tijdig kunnen inspringen, als je toch meer hulp nodig blijkt te hebben.  

Bovendien vinden wij het belangrijk om goed contact te onderhouden met ouders en/of verzorgers. Na afloop van iedere bijles sessie ontvangen ouders daarom een verslag, zodat iedereen op de hoogte is van je vooruitgang. 

 

Huiswerkbegeleiding door ervaren begeleiders 

Heb je moeite om overzicht te krijgen over al jouw schoolwerk? Moet je vaak op het laatste moment nog leren voor een toets? Vallen je cijfers soms tegen ook al denk je dat je goed geleerd gehad? Dat voelt niet fijn, toch?

Huiswerkbegeleiding kan je hierbij helpen. Nu heb je huiswerkbegeleiding in allerlei soorten en maten. Weliswaar bieden wij méér hulp dan de reguliere huiswerkklas in Amsterdam. Waar je zelfstandig werkt en af en toe een vraag kunt stellen. Nee, echt goede huiswerkbegeleiding gaat veel verder.

Tijdens onze huiswerkbegeleiding word je in kleine groepen ingedeeld. De groepen bestaan meestal uit zes tot acht leerlingen. Wij zorgen ervoor dat de begeleider jou vakinhoudelijk kan helpen met huiswerkbegeleiding en toetsen. Daarnaast helpen onze begeleiders je ook met plannen en motiveren zij jou om vooruit te kijken. Zij kijken met je mee naar je komende toetsen en deadlines en vullen samen met jou een planning schema in. Ook vinden we het belangrijk dat jij goed in je vel zit. Wij staan daarom altijd voor leerlingen klaar tijdens het leerlingspreekuur.  

De huiswerkbegeleiding vindt plaats van maandag t/m vrijdag tussen 14:30-18:00 uur, in ons pand in Amsterdam. Op woensdag hebben wij ook een avondgroep tot 21:00 uur. Heb jij in het weekend ook behoefte aan begeleiding? In dat geval ben je ook welkom op zondag tussen 11:00 – 17:30 uur.

Sinds de start van de corona pandemie bieden we ook de mogelijkheid tot online lessen. We zijn er inmiddels zeer bedreven in. Zit je in quarantaine of wil je jezelf de reistijd besparen? Onze bijlesdocenten helpen je trouwens ook graag online

Huiswerkbegeleiding en bijles
Huiswerkbegeleiding en bijles

Huiswerkbegeleiding en studiecoaching in Amsterdam

Benut dan de combinatie van intensieve huiswerkbegeleiding én individuele begeleiding. Uit ervaring weten we dat dat heel goed werkt. Hoe werkt dat?

Heb je een bepaald vak dat echt extra aandacht vraagt, dan kies je voor de combinatie van huiswerkbegeleiding met bijlessen. Heb je bijvoorbeeld moeite met de wijze waarop je een bepaald vak moet leren of wil je af van last-minute stress, omdat je je schoolwerk niet goed gepland hebt, of heb je behoefte aan meer individuele begeleiding dan je tijdens de huiswerkbegeleiding krijgt? 

In dat geval kies je voor de combinatie met coaching op studievaardigheden zodat we samen werken aan het verbeteren van jouw aanpak. Wat jij precies nodig hebt? Wij adviseren jou, maar jij bepaalt de combinaties, samen met je ouder(s). En we passen het weer aan, naar jouw behoefte. Hier een beetje hetzelfde. Ik dacht vanuit de ‘ik heb hulp nodig bij huiswerk’ redenatie, vanuit de doelgroep. Maar misschien klink het daardoor ook vager dan gewoon ‘huiswerkbegeleiding’,

 

Huiswerkbegeleiding en bijles

Studiebegeleiding zoals hulp met plannen en structuur

 

Wil je beter leren plannen en betere manieren aanleren om effectiever en efficiënter te leren? Dan kunnen wij jou helpen met het aanleren of verbeteren van studievaardigheden die je nodig hebt om tot goede schoolprestaties te komen. Denk bijvoorbeeld aan:

Leren leren, het oefenen met het maken van een planning, het krijgen van overzicht van al je studiewerk of begeleiding met grote opdrachten zoals je profielwerkstuk

Hoe helpen we je daarbij? Als je kiest voor hulp bij studievaardigheden helpen we je met het creëren van overzicht: wat je allemaal moet doen voor school, het inplannen van je huiswerk en met één of meer lastige schoolvakken. Naast het aanleren van goede studievaardigheden krijg je elke sessie hulp bij een schoolvak waar jíj moeite mee hebt. Je komt minimaal 1 keer per week en hebt een vaste studiebegeleider die je 1-op-1 begeleidt.

 

 

Huiswerkbegeleiding en bijles

Motivatiegesprekken | van tegenzin naar motivatie              

Komt er weinig uit je handen en weet je ook niet precies waarom? Krijg je steeds te horen dat je gewoon wat moet gaan dóen? Baal je daar eigenlijk van?

Diep van binnen wil ieder kind groeien en leren, dat weten wij zeker. Maar soms kan je dat gevoel tijdelijk even kwijt zijn. Niet leuk. Wel wat aan te doen. Gebrek aan motivatie heeft vaak te maken met onbewuste denkpatronen die je belemmeren, zonder dat je het in de gaten hebt.

Wij helpen je bijvoorbeeld met inzicht krijgen in hoe dat werkt in jouzelf.  En vooral samen te (her)ontdekken waar je ook alweer wel graag je bed voor uit komt. Met een duidelijke en doeltreffende aanpak heb je na enkele weken weer het gevoel dat jij aan het stuur zit van jouw leven. Je moet wel echt zelf aan het werk hiervoor. We kauwen niets voor, want jij bent de enige die jouw verhaal kent. Als je die bereidheid voelt, garanderen we dat je ontzettend veel gaat halen uit dit traject. Zou eigenlijk iedereen moeten doen!

Hulp bij onderpresteren | durven leren

Hoe vaak heb jij al de bummer moeten horen: ‘Jij bent toch zo slim? Daar merken we hier anders niet veel van’ . Ben je eigenlijk gefrustreerd omdat je heus wel weet dat je veel meer kunt? En dat je je ouders teleur stelt? Heb je het gevoel dat niemand het begrijpt?

Wij wel. We kennen de eenzaamheid en machteloosheid die dit met zich meebrengt. We weten dat er een oplossing is voor jou. Uniek aan onze aanpak is dus dat we WHY (waarom werkt het zo bij mij?) combineren met WHAT (hoe moet ik het dan anders aanpakken). Vooral slimmerds zoals jij willen eerst snappen waarom ze iets zouden veranderen.  Daarna werken we ook met jou aan “schoolslimme “vaardigheden. Omdat niemand het ooit aan je geleerd heeft. En daar kan jij niets aan doen.

Huiswerkbegeleiding en bijles

Van stress naar vertrouwen

Loopt het hele gezin op ‘de tenen’ als de puber in de ‘welbekende toetsweek’ zit? Loopt de stress en spanning ’s avonds laat op omdat ‘zij er nog helemaal níets van snapt’ of ‘hij erachter komt dat hij het verkeerde heeft geleerd’? Niet fijn die last-minute stress. Niet voor uw kind én niet voor u als ouder.

Stress kan je enorm in de weg zitten. Terwijl geeft het je enerzijds  focus en richting geeft, word je er anderzijds vaker door afgeremd. Door alle gedachten die door je hoofd schieten, zou je liever in een hoekje willen zitten of heel hard wegrennen. Voor het gemak scheren we hier stress en faalangst over één kam:  Faalangst is tenslotte ook een vorm van specifieke stress, namelijk bij het moeten leveren van prestaties. En daar wil je vanaf. Een paar afspraken met één van onze speciaal opgeleide LEREN&ZO coaches geeft vaak al voldoende inzichten en handvatten om te zorgen dat je meer ontspannen en met meer vertrouwen in het leven staat. 

De leerpraktijk LEREN&ZO

Wanneer je kiest voor huiswerkbegeleiding, bijles of andere hulp, helpen we je graag in een van onze drie panden. Deze panden, allemaal in gezellige LEREN&ZO kleuren, zitten allemaal op een rijtje in de Speerstraat in Amsterdam Oud-Zuid. 

Hier helpen onze begeleiders en bijlesdocenten je graag, op welke school je ook zit. Er wordt hard gewerkt in onze panden, maar er is ook zeker tijd voor een grapje tussendoor. We hebben namelijk slimme en gezellige begeleiders en bijlesdocenten die natuurlijk orde willen te houden, maar het ook leuk vinden met je te bespreken hoe het met je gaat en wat je hobby’s en weekendplannen zijn. We bieden fijne ruimtes om geconcentreerd te werken, maar hebben ook gezellige ruimtes waar je pauze kan houden met andere leerlingen met een koekje en limonade.

Huiswerkbegeleiding en bijles