Studiebegeleiding voor studenten

Ben jij student en wil je beter leren plannen en betere manieren aanleren om effectiever en efficiënter te leren? Wil je tips voor het maken van aantekeningen, samenvattingen of presentaties? Of heb je moeite met een of twee vakken van jouw studie?

Wij kunnen je hierbij helpen. Zo bieden we persoonlijke studiebegeleiding bij de vakken waar jij moeite mee hebt. Ook kunnen wij met je scriptie helpen, vanaf het begin maar ook tijdens het proces.

Hulp bij lastige vakken

Dan kunnen we je vast en zeker helpen! Bijles van een bijlesdocent die echt goed is in het vak dat jíj lastig vindt. Waar je al je vragen aan kunt stellen. Dat helpt je om het vak beter onder de knie te krijgen. Zodat jij met meer vertrouwen je toetsen kunt maken. En dat lastige vak opeens weer wat makkelijker wordt.

Als je elke week op een vast moment bijles krijgt, ben je daar het meeste mee geholpen. Dan werk je structureel aan dat vak. Dat is de beste manier om je kennis bij te spijkeren. Maar ook met een paar bijlessen, bijvoorbeeld een aantal weken voor een belangrijke toets kunnen we je helpen.

Plannen en structuur

Dan kunnen wij jou helpen met het aanleren of verbeteren van studievaardigheden die je nodig hebt om tot goede schoolprestaties te komen.

Hoe helpen we je daarbij? Als je kiest voor hulp bij studievaardigheden helpen we je met het creëren van overzicht: wat je allemaal moet doen voor je studie, het inplannen van deadlines en met één of meer lastige vakken. Naast het aanleren van goede studievaardigheden krijg je elke sessie hulp bij een vak waar jíj moeite mee hebt. Je komt minimaal 1 keer per week en hebt een vaste studiebegeleider die je 1-op-1 begeleidt.

Sinds de start van de corona pandemie bieden we ook de mogelijkheid tot online lessen. We zijn er inmiddels zeer bedreven in. Zit je in quarantaine of wil je jezelf de reistijd besparen? Onze bijlesdocenten helpen je ook graag online

Scriptiestress?

Wij zien in onze praktijk veel studenten die vastlopen tijdens hun scriptie. Vanuit de opleiding is er soms onvoldoende begeleiding, waardoor studenten studievertraging oplopen. Wij kunnen je direct vanaf de start met je scriptie helpen, maar ook tijdens het proces door meer structuur in je scriptieonderzoek te brengen en samen met jou te kijken naar manieren om efficiënter aan de slag te gaan. We begeleiden hiermee het scriptieproces van begin tot eind.

De sfeer bij LEREN&ZO

Wanneer je kiest voor huiswerkbegeleiding, bijles of andere hulp, helpen we je graag in een van onze drie panden. Deze panden, allemaal in gezellige LEREN&ZO kleuren, zitten allemaal op een rijtje in de Speerstraat in Amsterdam Oud-Zuid. Hier helpen onze begeleiders en bijlesdocenten je graag, op welke school je ook zit. Er wordt hard gewerkt in onze panden, maar er is ook zeker tijd voor een grapje tussendoor. We hebben namelijk slimme en gezellige begeleiders en bijlesdocenten die natuurlijk orde willen te houden, maar het ook leuk vinden met je te bespreken hoe het met je gaat en wat je hobby’s en weekendplannen zijn. We bieden fijne ruimtes om geconcentreerd te werken, maar hebben ook gezellige ruimtes waar je pauze kan houden met andere leerlingen met een koekje en limonade.